Celiko Galaretka o smaku truskawkowym bez cukru bezglutenowa 14g
- Obserwuj produkt:
- Dodaj recenzję:
- Producent: CELIKO
- Kod producenta: 5900038002326
-
Dostępność:
Dostępny
-
Historia ceny
- Cena netto: 2,78 zł 3,00 zł
- szt.
Zamówienie realizujemy w momencie zaksięgowania płatności. Możliwość wyboru płatności przelewem, lub ewentualnie za pobraniem InPost.
Wszyskie treści udostępnione na stronie mają charakter wyłacznie informacyjny oraz edukacyjny i nie stanowią porady lekarskiej. Opis jest jedynie informacją o substancjach i ich możliwościach zastosowania na podstawie profesjonalnej literatury zielarskiej, a także dostępnych informacji pozyskiwanych w prasie oraz internecie. Materiał nie stanowi opisu suplementu diety, ani innego produktu zawierającego opisane składniki.Treści te nie mogą być wykorzystywane jako porady zdrowotne.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
Galaretka bez cukru Celiko jest przeznaczona dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Stosując ją samodzielnie możesz kształtować smak i kaloryczność swojego deseru. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.
SKŁADNIKI
Żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok truskawkowy w proszku 1 % (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), aromat, barwnik: karmin.
Wartość odżywcza w 100 g:
• Wartość energetyczna - 1434kj (312kcal)
• Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
• Węglowodany - 2 g, w tym cukry - 0,5 g
• Białko - 76 g
• Sól - 0,25 g
SPOSÓB UŻYCIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej, gorącej wody (nie gotować).
2. Dokładnie wymieszać, aż do rozpuszczenia i wystudzić. Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub cukier (około 3-4 łyżki).
3. Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400 ml.
Przepis na koktajl na bazie galaretki:
Składniki: 2 banany, 1/2 mango, 1 jabłko, 1 opakowanie galaretki.
W 1/2 l przegotowanej, gorącej wody rozpuścić galaretkę (nie gotować). Pozostawić do ostygnięcia. Owoce obrać. Składniki zmiksować.
UWAGA
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka nie stężeje.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.

_1.png?1714397562967)

.png?1714397618611)